You are currently viewing El Rincón Típico

El Rincón Típico

  • Post author:

“El rincón típico” – Det typiske hjørne. Stedet ligger nemlig på et hjørne og som navnet antyder, så er det ret “typisk” med traditionelle retter fra Guatemala. Det er en restaurent, men de har ingen menu. I stedet har de en form for dagens ret. Den samme ugedag hver uge serveres den samme ret. Det vil sige, man vælger selv om dagens ret skal være med svinekød, oksekød eller kylling. Og det er inklusiv drikkevarer, som består af enten vand, jugo de flor de jamaica eller horchata.

“Flor de jamaica” betyder “Blomst fra jamaica” dvs saft lavet af hibiscusblomsten. Og “horchata” er også en lokal drik, som er lavet på risvand med mælk, og kanel. Det smager fuldstændig af “arroz con leche”, den spanske risdessert, hvis man kender det. Begge drikke er meget søde.

 

Dagens ret (torsdag) – Papián de Gallina

 

Man spiser rigtig godt på “El rincon tipico” og det er virkelig billigt.

Dagens ret inklusiv drikkevarer får du for 30 Q (25 kr = 3,80 $)

Stedet er knap så hyggeligt med sine blændende lysstofrør og man føler lidt man sidder i en indendørs patio omringet af planter. Men det skal prøves og det er specielt og det er lækkert billigt.

Ikke langt fra “El rincon tipico” finder man desuden et lige så lokalt sted, som er næsten lige så billigt. Her har de en tagterrasse, hvor man kan sidde ude og der er livemusik hver aften med forskellige temaer og genre. Restaurenten hedder “Santa Clara” og ligger i bydelen ved samme navn. De har desuden en grønthandler og en bager ud til vejen.

Her er et kort med to X så man kan se hvor tæt de to restauranter ligger fra hinanden.

 

Hvor befandt jeg mig: På en lokal guatemalansk restaurent

Hvem mødte jeg: Jeg mødte en venlig og serviceminded tjener med en meget skinger stemme

Hvad overraskede: At det var så billigt og at drikkevarerne var inkluderet i prisen.

Hvad skal man huske på: At man besøger sådan et spisested for at få en autenstisk loakal oplevelse og man skal huske at kigge rundt i hele restaurenten for at få øje på stedets særheder og detaljer.

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. JA

    Hvordan finder jeg Santa Clara
    A

    1. Amanda

      Godt du spørger.. jeg har lagt et billede ind på mit blogindlæg, så man kan se et kort og X hvor begge steder befinder sig. Det tager 3 minutter at gå. – Amanda

Skriv et svar